Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Cando Canoe Club 星 海 獨 木 舟 會

首頁首頁  歡迎頁歡迎頁  Latest imagesLatest images  登入登入  會員註冊會員註冊  搜尋搜尋  

2011年獨木舟水球冬季賽

向下 
5 posters
前往頁面 : 上一頁  1, 2
發表人內容
Ham
高級賽員
高級賽員

2011年獨木舟水球冬季賽 - 頁 2 Empty
發表主題: 回復: 2011年獨木舟水球冬季賽   2011年獨木舟水球冬季賽 - 頁 2 Icon_minitime2011-01-31, 11:56 pm

比賽圓滿結束, 1隊第4, 2隊第1, 其他我唔知
幾點值得留意
1. 多謝南哥閉關三年後的第一場, 我好滿意你表現
2. 咁樣分隊打幾好玩
3. 原來我地會除左果幾條友都重有好多人
4. 唔係我病左, nelson 早走, 1隊肯定有牌攞
5. 2隊對1隊打得唔好, 好彩我單刀射唔入追唔平, 唔係隨時打和你地
6. 2隊重係要俾阿梅話你地唔認真
7. kevin d波太唔穏陣, 就係俾我搶到果球, 我諗起台灣個中學生搶走你個波
8. rico 係度, 我個人覺得我果隊實贏晒
9. 堅哥咸魚阿泰阿錕都真係唔錯, 如果下次比賽前兩三個月密集式練一練, 應該會似番隊波
10. 唔好忘記我地會重有源仔paco, 下次準備好d, 頭兩名應該唔係問題
11. 我覺得1隊打得好開心, 希望下次都係咁既人腳, 攞番個冠軍
ps. 今年係我地攞第一個冠軍既十週年
回頂端 向下
PW
初級賽員
初級賽員

發表主題: 回復: 2011年獨木舟水球冬季賽   2011年獨木舟水球冬季賽 - 頁 2 Icon_minitime2011-02-01, 12:23 am

十年了!想當年我仲十八歲...宜家廿八了....
就快可以一齊打Master Cup 了,大家要繼續努力!
回頂端 向下
kevin
No. 3
No. 3
kevin

發表主題: 回復: 2011年獨木舟水球冬季賽   2011年獨木舟水球冬季賽 - 頁 2 Icon_minitime2011-02-01, 12:36 am

好似係04年先拎第一個冠軍喎....

你唔好唔記得我o地仲有源仔,如果佢兩個都有到,都係我o地2隊贏cheers

ps: 我係拉傷o左條腰,如果唔係你唔會拎到我個波....
回頂端 向下
http://candopolo.vampire-legend.com
keis629
高級賽員
高級賽員
keis629

發表主題: 回復: 2011年獨木舟水球冬季賽   2011年獨木舟水球冬季賽 - 頁 2 Icon_minitime2011-02-01, 1:10 am

好彩2隊都第一, 不負你所望.
他....唔只廿八了???

都唔知咁就十年了!!值得紀念!!第一次的冠軍我.........

十年看著這個運動變化, 想不明一樣野. 究竟香港有否退步?還是有進步?
看今天的後浪................
回想自己當年,我們在別人的眼中是怎麼樣?
今天又有甚麼不同?
他們與我們當年又有沒有不同?
我們有沒有能力延續我們的"星海"精神???
回頂端 向下
kevin
No. 3
No. 3
kevin

發表主題: 回復: 2011年獨木舟水球冬季賽   2011年獨木舟水球冬季賽 - 頁 2 Icon_minitime2011-02-01, 1:51 am

paco的心境係28,實際就.....XD

咁你覺得我o地有沒有進步呢? 現在,別人怎樣對待我們? 外出比賽就知道啦....

想當年,我們在別人眼中,應該有兩種睇法:
1. 呢班o靚仔打得唔錯,有前途
2. 要打壓佢o地,唔可以俾佢o地上o黎

今時今日,人o地會以我們為目標。

我們的"星海"精神係:努力練習,好好享受比賽。想要得到收穫,就要肯付出。要堅守原則,要有體育精神。

所謂的"延續",係需要把這種精神傳開去,唔單止係星海會員,係要所有參加者都要體會得到。
回頂端 向下
http://candopolo.vampire-legend.com
PW
初級賽員
初級賽員

發表主題: 回復: 2011年獨木舟水球冬季賽   2011年獨木舟水球冬季賽 - 頁 2 Icon_minitime2011-02-01, 3:45 am

28是心境,事實是....
回頂端 向下
ringo mui
中級賽員
中級賽員

發表主題: 回復: 2011年獨木舟水球冬季賽   2011年獨木舟水球冬季賽 - 頁 2 Icon_minitime2011-02-01, 2:18 pm

下次比賽我多數唔打啦。
我哋應想想點解嚟比賽啲人多,而肯嚟練習啲人少?我哋去攪多啲人嚟比賽呀?定攪多啲人嚟練習呀?又可否令兩種人數都增加呢?
梅上
回頂端 向下
kevin
No. 3
No. 3
kevin

發表主題: 回復: 2011年獨木舟水球冬季賽   2011年獨木舟水球冬季賽 - 頁 2 Icon_minitime2011-02-05, 10:53 pm

成績公佈,請click 下面link。

2011年冬季獨木舟水球公開賽成績
回頂端 向下

2011年獨木舟水球冬季賽
回頂端 
2頁(共2頁)前往頁面 : 上一頁  1, 2

這個論壇的權限:無法 在這個版面回復文章
 :: 獨 木 舟 賽 事 時 間 表 Competition Schedule :: 獨 木 舟 水 球 賽 事 Canoe Polo Competition-
前往: