Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Cando Canoe Club 星 海 獨 木 舟 會

首頁首頁  歡迎頁歡迎頁  Latest imagesLatest images  登入登入  會員註冊會員註冊  搜尋搜尋  

於練習時間請合作, 到場的不要做練習以外的事

向下 
4 posters
發表人內容
joepcy
初級賽員
初級賽員

於練習時間請合作, 到場的不要做練習以外的事 Empty
發表主題: 於練習時間請合作, 到場的不要做練習以外的事   於練習時間請合作, 到場的不要做練習以外的事 Icon_minitime2009-10-24, 12:51 pm

大家都明白各隊員忙碌(小的除外),練習時間"難能可貴",有素質的練習對象更是難以尋覓,有素質的戰術練習更是如此。所以各隊員都應該知道,到場練習的隊員於練習時間應以練習為最要做的事。擦太陽油,整理裝備等等的,(曾經討論過)請於練習前,練習後,或其它時間處理。請各隊員自律,明白到”人手短缺”,尊重隊友,尊重在場的教練,試想想,自己係水度練習,差個隊友先可以做到一個有素質的戰術練習,此時有一隊友於岸上開餐,然後修理艇隻,打掃泳屋,最後還留下字條”唔做過都唔知自己補艇咁勁”;你於此時有何感想?你是教練,有一老大哥隊員在做此事,當晚又唔夠”有素質”的人練習,當教練的你會有何感受?(當教練只可以說一句”你都補得幾靚喎”,時間已經過左去,唔通鬧爆你咩,咩教練都只好退一步海闊天空,但各隊員都知道唔係有太多步可以退)

並不是要在此責怪任何人,但係好希望大家明白到,經歷過多少的難關,多少的時間,大家齊心追逐同一個目標的機會是何等難得,但同時又是何等脆弱,經過咁多次的離離合合與磨合,各隊員都應該知道練習時間該做的事。

請各隊友珍惜相處的時間,珍惜隊友,珍惜教練。
回頂端 向下
kevin
No. 3
No. 3
kevin

發表主題: 回復: 於練習時間請合作, 到場的不要做練習以外的事   於練習時間請合作, 到場的不要做練習以外的事 Icon_minitime2009-10-25, 12:33 am

係囉,家o下d老大哥咁唔生性架....
回頂端 向下
http://candopolo.vampire-legend.com
joepcy
初級賽員
初級賽員

發表主題: 回復: 於練習時間請合作, 到場的不要做練習以外的事   於練習時間請合作, 到場的不要做練習以外的事 Icon_minitime2009-10-26, 11:44 am

真係唔好意思喇, 原來唔係大哥唔生性, 只不過係我唔會左, 唔記得左大哥個屎眼爛左. ,原來大哥請左假, 又唔想浪費寶貴既光陰, 於請假時間返泳屋整艇. 真係Sorry sir~~~
回頂端 向下
hei
新手
新手
hei

發表主題: 回復: 於練習時間請合作, 到場的不要做練習以外的事   於練習時間請合作, 到場的不要做練習以外的事 Icon_minitime2009-10-27, 10:57 pm

sorry sir.....................辛苦晒.............
回頂端 向下
kevin
No. 3
No. 3
kevin

發表主題: 回復: 於練習時間請合作, 到場的不要做練習以外的事   於練習時間請合作, 到場的不要做練習以外的事 Icon_minitime2009-10-28, 9:36 am

上面個message 係我覆架~~~
回頂端 向下
http://candopolo.vampire-legend.com
Ham
高級賽員
高級賽員

發表主題: 回復: 於練習時間請合作, 到場的不要做練習以外的事   於練習時間請合作, 到場的不要做練習以外的事 Icon_minitime2009-10-28, 9:37 am

嘩.... 乜我無上離一個星期, 攪d 咁既野呀
質疑我對練波果種誠信, 真係一件好愚蠢既事
唉... 唔好話我借題發揮... 點解隊波成日比賽d 波都會唔見晒?
咪兩個字.... 衝動囉....

並不是要在此責怪任何人,但係好希望大家明白到,經歷過多少的難關,多少的時間,大家齊心追逐(個波終於攞到啦)的機會是何等難得,但同時又是何等脆弱(因為好快又俾番個龍門球人地),經過咁多次(衝動)的(教訓),各隊員都應該知道(比賽)時該做的事。

啦... 講下笑ja .. 唔好打人呀
回頂端 向下

於練習時間請合作, 到場的不要做練習以外的事
回頂端 
1頁(共1頁)

這個論壇的權限:無法 在這個版面回復文章
 :: 吹 水 區 Chatting Area :: 獨 木 舟 水 球 隊 資 訊 Canoe Polo Team News-
前往: